Vähem alkoholi tähendab rohkem terveid ajurakke

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähem alkoholi tähendab rohkem terveid ajurakke.
Vähem alkoholi tähendab rohkem terveid ajurakke. Foto: Internet

Konverentsi “Vähem alkoholi = rohkem elu” juhtinud Märt Treier märkis, et tänapäeval levib edu ja õnnelikkuse kultus. Kui ei suudeta õnnelik olla ja särada, siis sirutatakse käsi reaalsusest põgenemiseks või tähelepanu saavutamiseks alkoholi järele – enamasti sõprade survel.

Eliisabet on noor neiu, kes pärit väikesest alevist ja õpib praegu maakonnakeskuses gümnaasiumis. Ta oli esimest korda purjus 12aastasena. Tunne oli väga-väga halb. Järgmine kord rüüpas ta vägijooki 14aastaselt – sõprade õhutusel. 16aastaselt läks asi käest ära, sest kõik sõbrad ümberringi jõid.

“Aga mul tuli endal mõistus koju, sain aru, et see ei ole normaalne. Leidsin muu väljundi – hakkasin trennis käima. Pärast seda ma nii palju ei joo,” rääkis Eliisabet, kuid lisas, et joomine on moes, see ühendab inimesi. Noorsoopolitseinik Aleksei Osokin on reididel tuvastanud uue tendentsi: kui varasemalt olid koos üheealised noored, siis nüüd tegutsevad üheskoos 12–25aastased – kes saab osta alkoholi, pakub seda ka alaealistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles