Endel Nelise trennist meistriks ja ringiga koju

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Mihkelson näitas tütardele Helerile ja Eliisele, kuidas vehklemine käib. Ilmselt oli vaja pulgad ­pärast peitu panna, sest vehklemine tekitas tüdrukutes tõsist huvi ja hasarti.
Sirje Mihkelson näitas tütardele Helerile ja Eliisele, kuidas vehklemine käib. Ilmselt oli vaja pulgad ­pärast peitu panna, sest vehklemine tekitas tüdrukutes tõsist huvi ja hasarti. Foto: Meelis Meilbaum

Pajustis elab väikese maja hubases korteris naine, kelle elutee vahepeal Läänemaale elama viis. Tuntud vehklemiskantsis läks sportlik neiu vehklemistrenni.

Sirje Kurgema, kes praeguseks kannab perekonnanime Mihkelson, esimeseks treeneriks oli nõudlik Endel Nelis, kelle elulugu märtsis esilinastunud Eesti filmile “Vehkleja” ainet andnud.

Virumaal sündinud kolmeaastase Sirje võtsid lastekodust enda peresse kasvama Haapsalu inimesed ning seetõttu on ta suurema osa oma elust Lääne-Eestis veetnud. Väledate jalgadega tagasihoidik piiga sattus spordiklassi ja vehklemis­trenni õpetajate mahitusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles