Me kõik jääme vanaks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korra kuus esmaspäeviti panevad sotsiaalmaja mehed-naised paremad riided üll ja lähevad laulma-tantsima.
Korra kuus esmaspäeviti panevad sotsiaalmaja mehed-naised paremad riided üll ja lähevad laulma-tantsima. Foto: Marianne Loorents

Rakvere haigla juures metsa veerel asub rõõmsat värvi kollane maja, mille akendest paistab teele valgus. Rakvere sotsiaalmaja ees seisab korralikult sisse pakitud motoroller. Eelmise sajandi keskpaigas nakkushaiglaks ehitatud hoone on koduks 27 inimesele.

Argipäeva õhtul jõuavad ükshaaval koju ka selle kortermaja elanikud. Noored mehed moodustavad sotsiaalmaja inimestest ühe kolmandiku. Nende naabrid on eakad inimesed, kes vajavad pisukest abi ja hoolitsust.

30 pisikese kambri tüüpi korteriga Rakvere sotsiaalmaja haldjad, sotsiaaltöötaja Pille Ilves, tegevusjuhendaja Sirje Rohtla ning hoolekandetöötaja Sirje Merilo-Berg­gren on need, kes aitavad inimestel selles koduses majas kenasti hakkama saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles