Kaks kanget naist pälvivad aumärgi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel kodanikupäeval annab siseministeerium juba kaheksateistkümnendat korda välja kodanikupäeva ­aumärke. Lääne-Virumaalt saavad aumärgi MTÜ Aasukalda Priitahtliku Päästekomando tulihingeline eestvedaja Marge Zaidullin ja erivajadustega inimeste innustaja Helle Pajula.

Marge Zaidullini eestvedamisel on alates 2013. aastast tegutsenud selts kohandanud komandole sobivateks ruumideks vana masuudihoidla ning soetanud korraliku päästevarustuse ja -tehnika. Marge Zaidullin väärtustab kogukonna turvalisust, korraldades ohutusalaseid ringe lastele ja noortele, ­aidates abivajajaid küttekollete renoveerimisel ja pannes oma õla alla ka Mahu Vabatahtliku Merepäästekomando loomisele.

Helle Pajula saab aumärgi aastatepikkuse töö eest erivajadustega inimeste märkamisel ja innustamisel. Tema algatusel loodi 2006. aastal Lääne-Virumaal Sõmeru vallas erivajadustega inimeste ehk EVIkate liikumine. Helle Pajula eestvedamisel käivad EVIkad igal nädalal koos vestlusringides, loengutes ja ühisüritustel. Endise muusikaõpetajana on ta vedanud ka naiste lauluansamblit, kellega koos on käidud esinemas üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles