Juhtkiri: Nõiaringist välja

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noored, kes vaatavad pilti alkohooliku ajust, mis näeb välja nagu väntsutatud tume käsn, on ehmunud. Sellist nad ei tahaks.

Noored ei taha tegelikult ka sellist elu, kus hea tunde saavutamiseks tuleb haarata pudel, kuid teisiti nad ei oska. Pealegi on selline elustiil paljudes seltskondades, isegi ringkondades normiks. Neilt oodatakse äge-olemist, edukas-olemist ja õnnelik-olemist. Kui see ei õnnestu, on abi alkoholist ja narkootikumidest. Need ­aitavad põgeneda reaalsusest. Olla vaba nõudmistest ja taagast.

Elu näitab, et kui laps maast madalast saab end proovile panna ja midagi tehes kogeb õnnestumist, siis on väiksem tõenäosus halvale teele sattuda. Sageli satutakse alkoholi ja pahanduste lõksu siis, kui ei osata oma ajaga midagi peale hakata, kui miski ei huvita, keegi ei hooli. Väikese inimese vanematel on vaja tähele panna ning suunata laps arendama oma tugevaid külgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles