Kodanikupäeval oli maavalitsuses avatud uste päev

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud uste päev maavalitsuses.
Avatud uste päev maavalitsuses. Foto: Kristel Kitsing

Lääne-Viru maavalitsus korraldas tänasel kodanikupäeval traditsioonilise lahtiste uste päeva ja tutvustas Lääne-Virumaa koolide 8-12 klasside õpilastele ametnike tööd.

Maasekretär Tarmo Mikkal rääkis maavalitsuse tegemistest ja perekonnaseisutoiminguid tutvustas perekonnaseisuametnik-juhtivspetsialist Anneli Riim. Kokku külastas maavalitsust kahe tunni jooksul pea sada koolinoort.

 Lahtiste uste päeva korraldatakse Lääne-Viru maavalitsuses kodanikupäeval, et tuua riigiasutust ja ametnikke kodanikele lähemale, tutvustada maavalitsuse ülesandeid ja erinevate osakondade igapäevatööd.

 Tänavu on maavalitsuse lahtiste uste päev ühtlasi osa Lääne-Virumaa vabakonna ühisnädala programmist, mis kestab 23. novembrist 29. novembrini.

 Kodanikupäeva tähistatakse Eestis alates 1999. aastast ja see on ellu kutsutud teadvustamaks kodanikustaatust ja tõstmaks kodanikuuhkust.

Kodanikupäevaks valiti 26. november seetõttu, et 26. novembril 1918 andis Maanõukogu välja määruse Eesti kodakondsuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles