Lapsevanemad kogusid koolidirektori tagandamiseks allkirju

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vardo Arusaar.
Vardo Arusaar. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Möödunud nädalal andis Tamsalu gümnaasiumi lastevanemate esindus vallavanem Riho Tellile üle 431 inimese allkirjaga dokumendi, milles taotletakse staažika koolidirektori Vardo Arusaare ametist tagandamist.

Vardo Arusaarele heidetakse ette autoritaarset juhtimisstiili ning viisakusetut suhtlemist lastevanematega. Lisaks on koolil täitmata tugifunktsiooniga ametipostid, nagu näiteks huvijuhi, koolipsühholoogi ja logopeedi koht. Muu hulgas tuuakse ka välja, et direktor ei ole piisavalt kaasa aidanud õpilaste huvitegevuse võimaluste arendamisele.

Tamsalu vallavanem Riho Tell ütles, et mingit kiiret ega ennatlikku otsust allkirjade põhjal praegu vastu ei võeta. Samas ei kavatse vald ka asjaga põhjendamatult venitada.

“Plaanin rääkida nii direktori, lastevanemate kui ka vallavalitsuse liikmetega, ja siis seisukoha kujundada,” rääkis Tell. Vardo Arusaar leidis, et allkirjade kogumine on lihtsalt emotsionaalne kirgede kütmine ja probleeme see ei lahenda. “Selline tegevus ei vii edasi, see on kohaliku poliitika jätkamine,” ütles Arusaar. “Normaalsed inimesed niimoodi asja ei aja, nemad tulevad kooli, helistavad või kirjutavad ja nendega suheldakse,” rääkis direktor.

Tema sõnutsi on kõik lastevanemad, kes on murega kooli poole pöördunud, sealt alati abi saanud. “Mis puutub kooli siseellu, siis sellele saavad hinnangu anda ainult koolis töötavad õpetajad,” ütles Arusaar.

Et koolis on täitmata logopeedi ametikoht, tuleneb Arusaare sõnul sellest, et pädevat inimest on raske leida.

Arusaar ütles, et oleks oodanud, et lastevanemate esindus pöördunuks esmalt kooli poole, mitte alustanud allkirjade kogumist. “Tamsalu kool on olnud avatud ja on seda ka edaspidi,” lausus Arusaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles