Pakule annavad särtsu noored muusikud üle Eesti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere muusikakooli direktor Toivo Peäske.
Rakvere muusikakooli direktor Toivo Peäske. Foto: Arvet Mägi

Selleks nädalavahetuseks on Rakvere muusikakool juba XIV korda kutsunud kokku noori muusikuid üle Eesti, et austada muusikakooli asutaja ja kauaaegse direktori Jaan Paku mälestust ilusa ja rõõmsa pillimänguga.

Nagu teada, toimuvad üle aasta orkestrite mängupeod ja kammermuusikafestivalid. Tänavu on kord ansamblite käes.

Homme ja ülehomme musitseerivad Rakvere gümnaasiumi saalis noored ansamblimängijad nii kaugemalt – Kuressaarest, Põlvast ja  Tallinnast – kui ka meie oma koolidest – Kadrinast, Kauri koolist ja muidugi Rakvere muusikakoolist. Kokku oodatakse 65 esinejat.

“Festivali üheks tingimuseks on see, et ansamblite koosseisus on ainult õpilased, mitte täiskasvanud kontsertmeistrid. Festivali omapäraks on ka see, et esinejaid hindab žürii, kes ei sea osalejaid paremusjärjestusse, kuid tõstab esile parimaid ansambleid, kes pääsevad esinema pühapäevasele lõppkontserdile, ning jagab ka heade toetajate välja pandud preemiaid. Meie muusikakoolile, kust osaleb seekord 20 õpilast, lisab põnevust seegi, et kolm meie pianisti esinevad koos Kuressaare keelpillimängijatega, kes kohapealt väärilisi klaveripartnereid ei leidnud. Proovid toimuvad vahetult enne festivalikontserti,” rääkis Rakvere muusikakooli direktor Toivo Peäske.

Nagu ikka, esineb pühapäevasel lõppkontserdil, mis algab Rakvere gümnaasiumis kell 11.30, ka žürii, mille koosseisus on meile juba vanad tuttavad flötist Oksana Sinkova, tšellist Andreas Lend ja pianist Lea Leiten. Laupäeva õhtul kell 18 on festivali kavas nn eliitkontsert, kus nii publik kui ka osalevad noored muusikud saavad nautida Tallinna muusikakeskkooli gümnasistide ja Eesti muusika- ja teatriakadeemia tudengite ansamblite esinemist.

Festival algab laupäeval kell 15. Kontserdid on ikka tasuta. ­Oodatakse rohkesti kuulajaid, aga eriti muidugi Virumaa muusikaõpilasi ja -õpetajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles