Saara Kadak täidab uues Vene mängufilmis eestlanna rolli

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saara Kadak täidab uues Vene mängufilmis eestlanna rolli.
Saara Kadak täidab uues Vene mängufilmis eestlanna rolli. Foto: Erakogu

Tõsielulistel sündmustel põhinev Vene film “Surematuse koridor” räägib II maailmasõja ajal toimunud Leningradi blokaadist, mil Saksa väed võtsid praeguse Peterburi linna 900 päevaks piiramisrõngasse ning toiduaineid, kütust ja muud eluks vajalikku jaotati vähe, lünklikult või üldse mitte.

Saara Kadak kehastub linateoses eestlanna Katiks, kes ühes teiste noortega ehitab salajast raudteed, mis võimaldab linna relvi ja moona transportida. “Mul tuleb õppida soravalt vene keelt rääkima,” nentis ta. Selleks lubas neiu otsida endale vene keele õpetaja.

“Eestlanna Kati roll on üsna suuremahuline, mul on 22 võttepäeva,” rääkis näitlejanna. Filmivõtted toimuvad neljas Venemaa linnas: Peterburis, Moskvas, Lugas ja Veliki Novgorodis. Kuigi Saara on juba Moskvas kostüümiproovis käinud, hakkab aktiivne võtteperiood peale detsembris, enne jõule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles