Autahvel: Aunägu ehk Teet Suur Kuusk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aunägu ehk Teet Suur Kuusk
Aunägu ehk Teet Suur Kuusk Foto: Meelis Meilbaum

Juba oktoobri alguses küsiti minult kui hästiinformeeritud ajakirjanikult, et ega sa juhuslikult tea, millega küll see Hull Rakvere Kunstnik jõuluks hakkama saab. Vastasin, et ju ta saab, küll ta ikka saab, sest mark ja latt on nii kõrgele aetud, et lihtlabase päriskuuse Rakvere Keskväljakule toomine oleks oluline ajas ja nutikuses tagasiminek. Täna tõdeme – pettuda pole tulnud. 121 vana akent kuusena või peenemalt öeldes – jõuluteemalise installatsioonina alles seisab täna, advendiaja hakatusel, oma kuulsuse tee alguses. Aga kihelus juba käib.

Igatahes on Rakverest tänu Teet Suur Kuusele (võib ka lugeda: Hullule Rakvere Kunstnikule) saanud linn, kus jõule väga oodatakse. Oodatakse jõuludega koos tulevat ime ootust ja ka imet ennast. Et mis isevärki jõuluime hakkab esimesel advendil virulaste õuekest kaunistama, pronksist Arvo Pärdi pilgu all tulekesi vilgutama.

Samas: äkki on Teedu tõttu saanud Rakverest ka linn, kus jõulusid suisa kardetakse? Või hoopis oodatakse jõule kui järjekordset võimalust sappi pritsida, täita eetrit oma ahastusega selle pärast, et üks Hull Rakvere Kunstnik suudab kogu kristliku maailma püha jõulutraditsiooni hävitada, et kuri geenius suudab me armsatelt ilmsüüta lapsukestelt ära võtta jõulurõõmu ja kuuse all olemise rõõmu? Appi, appi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles