Lääne-Virumaal tormiks eriliselt ei valmistuta

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri.
Tormine meri. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Esmaspäevaks prognoositakse Eestis suurt tormi koos enam kui 30 m/s puhuvate tuuleiilidega ning sarnaselt 2005. aasta jaanuaritormiga võib veetase rannikuäärsetel aladel tõusta.

Kunda linnapea Kaido Veski ütles, et spetsiaalseid ettevalmistusi tormiks ei tehta, kuid hoitakse end juba nädalavahetusel ilmaprognoosiga kursis. Tema sõnul on heakorranõunik ning järelevalvespetsialist, kes heakorraküsimustega linnas tegelevad, valmis vajadusel reageerima. “Olen ka ise linnas olemas,” sõnas Veski.

Kaido Veski lisas, et Kunda asub meretuultele avatud alal ning seetõttu on sealt tormid ehk rohkem üle käinud kui mujalt ning nõrgemate katuste ning langevate okstega on probleeme olnud.

Samas lootis linnapea, et prognoositav torm siiski midagi hullu kaasa ei too.

Kunda ajaloos on merevee tõsisemat tõusmist ette tulnud siis, kui tugev tuul on pikalt loodest puhunud. Praegu ei tohiks hirmu olla, et merevesi elumaju ohustama hakkaks.

Vihula vallavanem Annes Naan ütles, et nemad esmaspäevaseks tormiks spetsiaalselt ei valmistu, sest merevee tõusuga pole neil kunagi probleeme olnud ja meres on ka ainult Võsu sadama muulid.

Lääne-Viru maavalitsuse avalike suhete juht Kristel Kitsing ütles, et maakondliku kriisikomisjoni kokkukutsumist ei ole arutatud, kuid esmaspäeva hommikul toimub osakonnajuhatajate koosolek, kus kindlasti ka tormi teemadel räägitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles