Ekrelased rääkisid inimmassile ausalt immigratsioonist

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere Gümnaasiumi algklassi maja saali oli laupäevasel pärastlõunal kogunenud üle 140 inimese, et kuulata Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikmete jõuliseid, emotsionaalseid ja faktirohkeid arutelusid immigratsiooni teemadel. Koosolekule järgnes tõrvikurongkäik mööda Rakvere linna tänavaid Vabadussamba juurde, et tähistada Vabadussõja alguse aastapäeva. 

Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal (EKRE) on plaan Eesti maakonnakeskustes korraldada just sedalaadi rahvakoosolekuid nagu täna toimus Rakveres. Huvi ürituse vastu oli rahvarohke. Immigratsiooni üle kaasa mõtlema, arutama oli tulnud inimesi lähemalt ja kaugemalt. Saali on kogunenud nii noori kui ka vanemad inimesi, mehi rohkem kui naisi. Peamiselt keskealised mehed, kuid sekka ka naisi, kellel kaasas isegi sülelapsed.

Erakonna aseesimees Anti Poolamets ütles enne rahvakoosolekut, et ta usub, et osalejad saavad täna immigratsiooni teemadel kindlasti uut infot. ”Kogume igapäevaselt infot parlamendis, mina ise olin seaduseelnõu muudatusettepanekute tegemise juures põhiseaduskomisjonis. Nägin milliseid muudatusi taheti sinna teha ja kuidas see Eesti huve kahjustab,” edastas Poolamets infot, millest rahvakoosolekul ka räägiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles