RRG Sipsiku-valgusti võitis energiasäästu koolikonkursi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KIKi koolikonkursi võitis Rakvere Reaalgümnaasiumi Sipsikuvalgus.
KIKi koolikonkursi võitis Rakvere Reaalgümnaasiumi Sipsikuvalgus. Foto: KIK

Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) korraldatud energiasäästuteemalise koolikonkursi võitsid Rakvere reaalgümnaasium ja Rannu kool. Žürii lemmikuks osutunud Rakvere reaalgümnaasiumi noored leiutasid Sipsiku-valgusti, mis aitab lastel pimedas uinuda.

Sipsiku-valgusti nukk tehti päikesepatareil töötavast aiavalgustist ja vanast mänguasjast. 

Mõlema kooli esindusgrupid said auhinnaks Kohtla kaevanduspargi külastuse. Esimese kuue parima seas olid veel Lustivere põhikool, Antsla gümnaasium, Salme põhikool ja Maarjamaa hariduskolleegiumi Valgejõe õppekeskus.

Publiku lemmiku tiitli saanud Rannu kooli noored meisterdasid lihavõttevalgusti, mille pesa on tehtud samblast ja pajuokstest ning valgusallikaks on munad, mille sees põlevad led-lambid.

KIK-i koolikonkursil osalejate ülesandeks oli 9.-15. novembrini meisterdada energiasäästuvalgusti ja korraldada erinevaid keskkonnaüritusi. Žürii valis välja kuus parimat, kes pääsesid konkursi lõpuüritusele Eesti loodusmuuseumis, kus selgusid kaks peavõitjat. Žürii koosseisu kuulusid KIK-i kommunikatsioonijuht Elina Kink, KIK-i energeetika juhtivkoordinaator Siim Umbleja, keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Liis Raadla ja trummar Reigo Ahven.

KIK-i koolikonkursi eesmärk on innustada väikesi algatusi ning panna noori energiasäästuteemadele mõtlema ning lahendusi pakkuma. Konkursil osales 27 kooli, kes kaasasid oma tegevustesse kokku üle 3000 inimese. Lisaks lampide meisterdamisele korraldati nädala jooksul koolides kokku 64 erinevat keskkonnaüritust.

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus hoiab tervet elukeskkonda, väärtustab puhast loodust ning säästvat arengut. Juhtiva keskkonnaabi ja -investeeringute suunajana rahastab KIK erinevaid keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, CO2 kvoodimüügituludest ning Euroopa Liidu struktuurifondidest. Lisaks pakub KIK võimalust taotleda sihtotstarbelist laenu keskkonnaprojektide elluviimiseks. Kokku on KIK-ist viieteistkümne aastaga toetust saanud üle 18 tuhande projekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles