Heategevuskampaania toel kogunes Lääne-Virumaa laste heaks üle 5000 euro

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuskampaania abil toetati enam kui 5000 euroga uudse teraapiamadratsi soetamist.
Heategevuskampaania abil toetati enam kui 5000 euroga uudse teraapiamadratsi soetamist. Foto: Marianne Loorents

MTÜ Koos Laste Heaks ja Epiim täitsid ühise heategevuskampaaniaga ligi 30 000 euro eest tuhandete laste soove – püsti pandi rula- ja mänguväljakuid, kiige- ja keksuplatse ning soetati muusika- ja spordivarustust. Lääne-Virumaal toetati enam kui 5000 euroga uudse teraapiamadratsi soetamist. 

Heategevuskampaania raames Lääne-Virumaale ostetud vibroakustiline madrats, mis ravib laste ärevushäireid, paigaldati Rakvere koolipsühholoogi kabinetti.

Kampaania patrooni Hanna-Liina Võsa sõnul on paljude inimeste jaoks just jõuluaeg see, kus heategevusele mõeldakse. "Tegelikult on meie ümber nii palju asju, mis vajaks aastaringselt ära tegemist ja märkamist – eriti seoses lastega," ütles Võsa ning lisas, et tal oli suur au osaleda suvel alanud kampaanias, mille raames on tänaseks teoks saanud 16 olulist lastega seotud projekti üle Eesti.

MTÜ Koos Laste Heaks juhi Toomas Palu sõnul laekus kampaania avatud taotlusvooru enam kui 50 sooviavaldust, mille hulgast oli väga keeruline valikut teha. "Kindlasti väärinuks teostamist kõik meile esitatud ideed, kuid lähtusime eelarve piires ühelt poolt sellest, et projektist saaks kasu võimalikult suur hulk lapsi ja teisalt ka sellest, et aidata väheste võimalustega peresid," selgitas Palu.

Ta lisas, et kuigi viimaste kuude jooksul sai palju ära tehtud, on suur hulk laste soove veel täitmata.

Heategevuskampaania algatanud Epiima juhatuse esimehe Jaanus Muraka sõnul on viimased kuud olnud heaks tõestuseks, et Eesti maaelu ja ka järelkasvu eest seisavad tublid kohalikud inimesed. "Meie rahaline panus ei ole tegelikkuses isegi võrreldav sellega, mida teevad iga päev need kultuuriseltsid, õpetajad ja juhendajad, kes taotlusi saatsid," rääkis Murakas ning lisas, et tänu neile kõik lastega seotud projektid ellu viidigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles