Advendiaja algus tõi Rakvere Keskväljaku jõulukuuse akendesse tule

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtuhämaruses oli Rakvere keskväljak inimesi puupüsti täis – nii noored kui vanad, lähemalt ja kaugemalt olid tulnud osa saama esimese advendiküünla süütamise tseremooniast. Värvilistest akendest tehtud jõulupuul tähendas see tule süttimist ja elu tekkimist aknasilmades.

„Süttigu tuled neis akendes,“ hüüdis kogu see rahvas kooris, et hetk hiljem imestada ja tasa jälgida värve, valgust ja varje. Seda elutegevust ja neid tegelasi, keda aknad jõulukuuse klaaside taha peitsid.

Rakvere linnapea Mihkel Juhkami tõmbas tervitusel seoseid kuuse ja akna sümboli vahel. „See kõik on jõuludega seonduv. Lapsed ja noored vaatavad läbi aknaruudu, kas jõuluvana on saabumas ja loodavad südames, et kingikott on suur. Meie emad ja isad on istumas akende all ja ootavad, et lapsed ning lapselapsed jõuaksid koju. Ja küllap me kõik mõtleme, kui sõidame jõulude ajal läbi lumise Eestimaa oma vanemate ja vanavanemate kodudesse või kalmude juurde ning vaatame küladesse, mis kunagi kõik rõõmsalt tuledes, et jälle on kuskil midagi kustunud ja pimedaks jäänud,“ nentis Juhkami ja kiitis, et tänu Teet Suure meeskonnale on need jõuluinstallatsiooni aknad saanud uue võimaluse. „Nautigem,“ palus linnapea. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles