Õpilased kujutasid koolisööklaid rõõmsavärvilise, sooja ja hubase kohana

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased kujutasid koolisööklaid rõõmsavärvilise, sooja ja hubase kohana. Fotol Rakvere eragümnaasiumi söökla.
Õpilased kujutasid koolisööklaid rõõmsavärvilise, sooja ja hubase kohana. Fotol Rakvere eragümnaasiumi söökla. Foto: Meelis Meilbaum

Tervise Arengu Instituudi korraldatud õpilaste oma­loomingukonkursile “Disaini oma koolisöökla” laekus 328 tööd. Tööde peamiseks sõnumiks oli, et koolisöökla võiks olla lapsesõbralik, rõõmsates toonides, soe ja hubane koht, kus on kasutatud ka erilahendusi, et meeleolu tekitada.

Töid hinnanud žürii sõnul oli püütud leida söögivahetunni ja koolisöökla probleemidele uusi ja paremaid lahendusi.

Sööklaruumi sisekujunduse kõrval juhiti töödes aga tähelepanu ka ruumipuudusele, samuti söögivahetunni kellaajale, toidu tervislikkusele ja teeninduse kvaliteedile.

Õpilased soovivad, et koolisööklas või puhvetis oleks tervislike näkside (jogurtid, puu- ja köögiviljad, pähklid, röstitud kaerahelbed, marjad jms) ja jookide (taimetee, mahl) ostmise võimalus. Mitmes töös oli välja toodud seegi, et sööklas võiksid olla potikesed maitsetaimede ja omakasvatatud köögiviljadega, mida toidutegemisel või maitsestamisel kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles