Vihulas antakse üle aasta vabatahtliku aumärgid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihulas antakse üle aasta vabatahtliku aumärgid. Pildil nominent Lääne-Virumaa Vähihaigete Ühingus ja Pensionäride Liidus tegutsev Eve-Kaia Tamm.
Vihulas antakse üle aasta vabatahtliku aumärgid. Pildil nominent Lääne-Virumaa Vähihaigete Ühingus ja Pensionäride Liidus tegutsev Eve-Kaia Tamm. Foto: Vabatahtlikke värav

President Toomas Hendrik Ilves annab pühapäeval Vihula mõisas aasta vabatahtliku tunnustused üle kümnele vabatahtlikule, teiste seas saab selle ka Lääne-Virumaa Vähihaigete Ühingus ja Pensionäride Liidus tegutsev Eve-Kaia Tamm.

Eve-Kaia Tamme iseloomustatakse, kui inimest, kes vaatamata kimbutavatest terviseprobleemidest nõustus vabatahtlikuna juhtima nii Lääne-Virumaa Vähihaigete ühendust kui ka Lääne-Viru Pensionäride Liitu. Tamme eestvedamisel on loodud tihedad kontaktid maakonna valdadega ja Rakvere linnavalitsusega, mille kaudu on saadud mitmesugust toetust. Proua jõuab palju. Tema käekirjaks on läbimõeldud koosolekud, väga head loengud, vestlused Vähiliidu toetusel, terviselaagrid, ekskursioonid. Loomult on Eve-Kaia Tamm töökas, tagasihoidlik, heatahtlik ja hooliv. Seni on teda toetanud ja elujõudu andnud vaid osalejate tänusõnad, kuid ta väärib laiemat tunnustamist. Ta on tõeline vabatahtlik, kes ulatab kõhklematult abikäe, kuid jääb ise sageli seejuures märkamatuks.

President Ilves ja Liikumine Kodukant annavad Vihulas pühapäeval kell 14 algaval tunnustamistseremoonial üle tänavused aasta vabatahtliku aumärgid. Vabatahtlike tunnustamiseks laekus sel aastal 148 ettepanekut ja tunnustuse saavad ka vabatahtlike toetajad, kaasajad ning vabatahtlikkust väärtustav ettevõte.

Esimene vabatahtlike tunnustamine leidis aset 2005. aastal. Tunnustusüritus korraldatakse Eesti Külaliikumine Kodukant projekti “Märka vabatahtlikke!” raames. Projekti toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja siseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles