Väikene suure helilooja lastelaulude plaadi esitluse mälestusretkel

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Rossmann oli üks paljudest meenutajatest, kes sellel õhtul, “Lapsepõlve lugude” plaadi esitlusel, rääkis Arvo Pärdi emast, tädi Lindast, soojalt ja südamlikult.
Mare Rossmann oli üks paljudest meenutajatest, kes sellel õhtul, “Lapsepõlve lugude” plaadi esitlusel, rääkis Arvo Pärdi emast, tädi Lindast, soojalt ja südamlikult. Foto: Marianne Loorents

Arvo Pärdi lastelaulude plaadi “Lapsepõlve lood” esitlus oli kantud rõõmust, pisukesest muusikast ja suurtest mälestustest. Maestro plaadilt kostnud muusikale laulsid kaasa ja tegid ajamasinaga sõidu tagasi prouad, kelle liikumisele oli maailmakuulus helilooja mänginud saateks klaverit.

Koidula tänaval asub üks Kauri-nimeline lasteaed, kus on üles kasvanud mitu-mitu põlvkonda pisikesi krutskivendi ja -õdesid. Maja, mil sajast kümme aastat puudu, on muu hulgas kuulnud maailmaklassi helilooja esimesi muusikalisi katsetusi, improvisatsioonegi.

Tõesti, kus mujal võinuks toimuda Arvo Pärdi lastelaulude plaadi esitlus. Siiski oli sellesse unikaalsesse mälestuste ja muusikaruumi, kus tavaliselt rõõmustab, laulab ja mängib lastevägi, kaasa võetud vaid neli mudilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles