Vabaerakond muretses puhta joogivee ja Pandivere veevabriku pärast

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabaerakond kutsus läinud nädalal Rakvere pitsakohvikusse Päts neid inimesi, kes tunnevad muret Pandivere kõrgustiku ja sealse loodusliku veevabriku saatuse pärast. Oma mõtteid sel teemal avaldas ka maestro Eri Klas, tehes seda mobiiltelefoni vahendusel.

Ta kõneles nii: “Vesi suured laevad kannab, vesi palju jõudu annab. Seda teab igaüks. Aga kui räägime Eestimaast, siis ilma veeta pole Eestimaad olemas. Pandivere kõrgustik ja selle all olev vesi on meie ainuke lootus. Selle asjaga ei tohi mängida ega sellega poliitikat teha. See on meie ainuke vara ja seda ei või vahetada raha vastu. Peame meeles, et Pandivere kõrgustiku all on meie peamine veelahe. Üks pisike veesilm on meil siin Ülemiste järve näol, kuid võrreldes Pandivere kõrgustiku veega on see väikene ojakene … Hoidkem oma riiki, hoidkem oma vara! Ärge sellega nalja tehke ja ärge laske nendel naljameestel võita, kes arvavad, et raha eest saab kõike. Kõik, mida raha eest saab, on odav. Pidage seda meeles, see on minu elu põhimõte. Hoidke Eestimaad, see tükike on  niigi väike ja seda tuleb hoida. Soovin teile selleks jõudu ja võitlusvaimu.”

Vabaerakonna korraldatud koosviibimise juhtmõtte võiks lühidalt edasi anda sõnadega – meie tulevik on puhas vesi, mitte kaevanduslinn Rakvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles