Immigratsioonivastasus ühendas inimesed pimedas Rakveres tõrvikurongkäiguks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE kutsus Vabadussõja alguse aastapäeval toimunud tõrvikurongkäiguga kõiki iseseisva Eesti eest seisma.
EKRE kutsus Vabadussõja alguse aastapäeval toimunud tõrvikurongkäiguga kõiki iseseisva Eesti eest seisma. Foto: Marianne Loorents

Ligi 150 inimest oli kogunenud laupäeval EKRE kõnekoosolekule, et kuulata jõuliseid, emotsionaalseid ja faktirohkeid arutelusid pagulaste teemal. Vabadussõja alguse aastapäeva õhtu kulminatsiooniks oli tõrvikurongkäik Vabadussamba juurde.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) lubadus oli rääkida immigratsioonist ausalt ja vahetult. See meelitas kaasa mõtlema ja arutlema nii noori kui ka vanemad inimesi, peamiselt aga keskealisi mehi, kel kaasas naised ühes sülelastega.

Erakonna aseesimees Anti Poolamets väljendas usku, et inimesi on poliitika taas huvitama hakanud. “Kuid see on peale sunnitud,” ütles ta, viidates sellele, et inimesed peavad oluliseks kaasa rääkida just pagulaste teemal. EKRE lubadus edastada kohalolijatele riigikogu kuluaarides toimuvat ja lasta rääkida Vao külavanemal Mihkel Mehistel tekitas huvi ja nõusolekukahinat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles