Rakvere kuusefiguur lööb välismaal laineid

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusefiguur.
Kuusefiguur. Foto: Marianne Loorents

Rakvere omanäoline jõulupuu on jõudnud ka välismeediasse. Kanada telekanali CTV Canada AM hommikuprogramm pühendas Rakvere Keskväljakul seisvale värvilisele jõulukaunistuse oma programmist peaaegu minutipikkuse saatelõigu, vahendas ookeanitagune leht Eesti Elu.

Rakvere jõulupuu on portaali Avax News 30. novembril üle maailma pildistatud fotode seas. Pilte saab näha SIIT.

Pühapäeval toimunud pidulikul jõulupuu tulede süütamisel oli kohal ka rahvusvahelise uudisteagentuuri Reutersi fotograaf.

Vanadest akendest kuusefiguuri ideeks on Teet Suure sõnutsi Keskväljakule värvi juurde anda ning linnaruumi atraktiivsemaks muuta. Sellele lisaks on eriline jõulupuu Rakvere ka maailmakaardile pannud.

Mullu pälvis Rakvere jõulupuu samuti tunnustust üle maailma. Kui Hiina meedias tehti Rakvere omanäolisest kuusefiguurist juttu kahel korral, siis USA uudisteportaal The Huffington Post valis möödunud aasta kuuse 14 maailma imelisima jõulupuu hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles