Video: ameeriklased põmmutasid täpsuslaskemoonaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklaste liikursuurtükk Paladin.
Ameeriklaste liikursuurtükk Paladin. Foto: Meelis Meilbaum

Eelmise nädala reedel korraldati kaitseväe keskpolügoonil esmakordselt liikursuurtükkide M109A6 Paladin lahinglaskmised, milles osales Tapal paiknevat kaks Ameerika ühendriikide “toru”.

Suurtükipatarei ülem kapten Peter Beamer ütles, et lastakse väga modernsete mürskudega. “Me kutsume neid täpsuslaskemoonaks, need on varustatud GPSiga,” lisas ta. Beameri sõnul oli laskmine mõledud rohkem demonstratsiooniks, mis ei näita taktikalist võimekust. Samas olid laskmiskohast kuue kilomeetri kaugusel vaatlejad, kes jälgisid murskude langemist. “Kõik läks plaanitult,” sõnas kapten Beamer, kes hindas relvade võimekust Eesti maastikul tegutseda heaks. “Kuna Paladinide kere asetseb roomikutel, on raske leida maastikku, kus nad hätta jääks,” selgitas ta.

Laskeharjutused olid osa laiemast kursusest, mille eesmärk on tutvustada Eesti kaitseväelastele liikursuurtükkide võimekust ning nende kasutamise taktikalisi iseärasusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles