Maakonna tuntud riiukukk sai Soomes pumppüssist lasu jalga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei. Pilt on illustratiivne.
Soome politsei. Pilt on illustratiivne. Foto: Internet

Esmaspäeva õhtul Soomes Vantaa Myyrmäe raudteejaamas sattusid tulistamisega seotud intsidenti kolm eestlast, neist üks on maakonnast pärit 25aastane Tanel, kellele lasti pumppüssist jalga ja seejärel veel peksti ka.

Tanel viidi haiglasse ja Soome politsei andmetel tehti talle operatsioon. Kuigi vigastus oli tõsine, sest pumpüssist tulnud haavlid tekitasid mitu haava, mehe elu ohus ei ole.

“Tulistamine toimus kella poole kuue ajal õhtul,” rääkis Soome politsei juhtivinspektor Kimmo Hyvärinen Postimehele. “Pumppüssist lasti üks või kaks lasku, me veel ei tea täpselt. Üks inimene on siiani haiglas, sest sai lasu jalga. Üks on politsei poolt kinni peetud, üks isik on kadunud ja teda otsitakse. Me ei tea, kes see on,” sõnas Hyvärinen.

Millest konflikt puhkes, ei osanud Hyvärinen veel täpsustada. Kinnipeetu kuulatakse täna üle. Kõik kolm meest elavad Vantaas.

Allikas kirjeldas Postimehele juhtumit nii, et tulistamise põhjuseks oli eri grupeeringute liikmete vaheline arveteklaarimine. Vigastada saanud Tanel oli konflikti ise alustanud. Selle peale haaras teine osaline seljakotist relva ja tulistas teda jalga. Kui Tanel kukkus, lasi mees veel korra. Enne ärajooksmist peksid mehed teda veel korduvalt jalaga näkku.

Tanelit on kahel korral kriminaalkorras karistatud. Esimene kord mõistis kohus talle tingimisi karistuse narkootilise aine suures koguses käitlemise eest. Viimane kord, 2013. aasta septembris, oli ta kohtukulli ees kahe episoodiga: mootorsõiduki narkouimas juhtimise ja avaliku korra raske rikkumise eest. Siis saatis kohus ta viieks kuuks trellide taha.

Kohtuotsuse järgi peatas politsei 2012. aasta 1. mai varahommikul kell 4.14 Rakvere-Haljala maanteel auto, mille roolis oli Tanel. Ekspertiis tuvastas, et ta oli psühhotroopse aine GHB mõju all. Samuti seisab kohtuotsuses, et Tanel hakkas sama aasta 11. novembril kella 3 paiku öösel Rakveres kiirtoidukoha juures tülitama süüa ostma tulnud viieliikmelist seltskonda. Kui üks tüdruk häält tõstis ja palus ennast rahule jätta, läks Tanel seltskonna juurde norima ja küsis ühelt mehelt “Mis sa passid siin?”. Seejärel tõukas ta noormeest rindu, võttis neiul jopest kinni ja tõukas ta vastu seinal rippuvat menüüd. Noormees astus tüdruku kaitseks välja ja lükkas Taneli eemale. Seejärel lõi Tanel kohe parema käe rusikaga noormehele ühe korra näkku ja tahtis veel lüüa, kuid kannatanu suutis ülejäänud löögid tõrjuda, seisab kohtuotsuses.

Taneli tuttav ütles, et ta ei tea, mis elu mees Soomes elab, kuid siinse seltskonnaga, milles ta ringi liikus, olid pidevad jamad. “Kaklused kuulusid sinna juurde,” sõnas naine.

Tuttava sõnul on Tanel äkilise iseloomuga. “Sõpradega käitub kui normaalne inimene, võõrastega võib ennast täis olla,” rääkis ta.

Rakvere ametikooli haldusdirektor direktori ülesannetes Arvo Kübar ütles, et Tanel lõpetas kooli 2009. aastal keskkonnatehnika lukksepa erialal. “Tavaline kooliposs,” sõnas Kübar ja lisas, et hinnetest olid nii kolmed, neljad kui ka viied. Õpetajad, kellega õnnestus täna õhtul veel rääkida, küll teadsid seda nime, kuid midagi konkreetset neile ei meenunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles