Laekveres päästeti põlengust kaks inimest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laekveres sai tulekahju alguse nõudepesumasinast.
Laekveres sai tulekahju alguse nõudepesumasinast. Foto: Päästeamet

Ööl vastu kolmapäeva puhkes tulekahju Laekvere alevikus Kesk tänaval asuvas toitlustusasutuses,  põlevast hoonest päästeti kaks inimest.

2. detsembril kell 03.03 sai häirekeskus teate tulekahjust Laekvere alevikus Kesk tänaval. Teataja sõnul oli kahekorruseline hoone suitsu täis ning teataja ise oli jäänud teisel korrusel suitsu lõksu.

Sündmuskohale saabunud Roela komando vabatahtlikud päästjad püstitasid teise korruse aknale redeli ning päästsid suitsutäis toas olnud kannatanu, samal ajal Väike-Maarja päästemeeskond sisenes koheselt suitsu täis majja ja tõi teiselt korruselt välja veel ühe kannatanu, kaitstes tema hingamisteid päästemaskiga.

Kohapeal selgus, et tulekahju sai alguse esimesel korrusel asuvast köögist. Menetleja sõnul põhjustas tulekahju rike nõudepesumasinas. Hoone esimesel korrusel asub toitlustuskoht ning teisel korrusel on mõned elamiseks kasutatavad ruumid, mida renditakse välja.

Päästjad kustutasid tulekahju ja tuulutasid ruumid kella 04.24-ks.

Hoones oli paigaldatud automaatne tulekahju signalisatsioon, mis paraku ei rakendanud tööle, mis põhjusel, seda ei oska hetkel öelda. Päästjad soovitavad lasta seadmeid paigaldada ja regulaarselt kontrollida spetsialistidel.

Sündmuskohale reageerisid  päästemeeskonnad Väike-Maarja, Rakvere, Mustvee ja Koeru päästekomandost ning Roela ja Simuna vabatahtlikud, Rakvere operatiivkorrapidaja ja kiirabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles