Lasteaiakohtadega tuleb pusletada

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lasteaiad on nõutud paigad lastevanemate seas. Linnal on kolm munitsipaallasteaeda, lisaks ostetakse teenust eralasteaedadest. Linnavõimule on tähtis, et lapsed, kes saavad septembri lõpuks kolmeaastaseks, leiaksid koha lasteaias sama õppeaasta jooksul.
Rakvere lasteaiad on nõutud paigad lastevanemate seas. Linnal on kolm munitsipaallasteaeda, lisaks ostetakse teenust eralasteaedadest. Linnavõimule on tähtis, et lapsed, kes saavad septembri lõpuks kolmeaastaseks, leiaksid koha lasteaias sama õppeaasta jooksul. Foto: Meelis Meilbaum, töötlus Toomas Erapart

Väikese Rutsi (2,7) ema-isa sõidavad argipäeval tavapärastele sõitudele lisaks 14 kilomeetrit. Et viia oma poeg Rakvere linnast ühe valla lasteaeda. Kuigi linna hariduse peaspetsialist väidab, et linnas lasteaiakoha või sõimeealisele lapsehoiukoha tagamisega probleeme pole olnud, peavad osalised pusletükid ümber seadma.

Rakvere kesklinnas elav poiss sattus valla lasteaeda lubaduste ja äraütlemiste tõttu. Ruts pandi lasteaiakoha järjekorda umbes neljakuuselt. Rakvere linna hariduse peaspetsialist soovitas emale lasteaeda, mis asus nende kodule kõige lähemal. Vanema kõhklev seisukoht oli, et ehk on tark panna laps kirja ka teistesse lasteaedadesse, kuid ametnik ei näinud selleks vajadust. Kuna pereisa oli sisse kirjutatud valda, otsustati varuvariandina laps panna siiski ka ühe valla lasteaia nimekirja.

Hariduse peaspetsialist helistas vanematele kuu enne lasteaiahooaja algust ja ütles, et septembrist laps kohta ei saa, põhjendades olukorda sellega, et ema on väiksema lapsega lapsehoolduspuhkusel ja seega kodune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles