Kui leivaküpsetamisest saab hobi ja töö

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Pärnaste tegi oma Päikeserattaga samuti tubli tulemuse – kes soovib, proovigu tema retsepti järgi kodus leiba teha!
Annika Pärnaste tegi oma Päikeserattaga samuti tubli tulemuse – kes soovib, proovigu tema retsepti järgi kodus leiba teha! Foto: Kristi Kamenik

Leiburi koduleibade konkursil “Leiburi leivategu” otsiti tänavu parimat peenleiba. Võitis Pärnumaa leivaküpsetaja Allan Toodo pomerantsimaitselise leivaga, mida peagi saab osta poestki. Finaali pääses oma Päikeserattaga ka läänevirulane Annika Pärnaste.

Tõenäoliselt on Annika Pärnaste ja ta ema Ülle leibu maitsnud aastate jooksul sajad inimesed, kes neid laatadelt või Rakvere turult ostnud.

“Ühe varakevadise vabaõhumuuseumi laada aegu olid ilmad väga jahedad, kasvuhoone maasikas polnud veel valmis ja meil oli kole palju tühja pinda letil. Kuna minu ema oli just talvel hakanud koduleiva tegemist harjutama ja tal tuli see suurepäraselt välja, siis otsustasime katsetamise mõttes ka leivad laadale kaasa võtta,” meenutab Annika. Leivad said kohe väga positiivse tagasiside ja nii hakatigi neid vähehaaval juurde tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles