Sipsiku taassünd kaisulambina

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemate abiga sai Sipsikule tehtud väike operatsioon. Lapsed said ise kätt proovida õmblustöös – tuli välja küll! Nõnda valmiski lambiga varustatud Sipsik, kes uinuja tuba valgustab ja mõnusasti kaissu poeb.
Vanemate abiga sai Sipsikule tehtud väike operatsioon. Lapsed said ise kätt proovida õmblustöös – tuli välja küll! Nõnda valmiski lambiga varustatud Sipsik, kes uinuja tuba valgustab ja mõnusasti kaissu poeb. Foto: Erakogu

Mis juhtub, kui kohtuvad mänguasjakasti põhja ununenud Sipsik ja õuevalgusti? Sünnib kaisulamp. Tõsi, selleks on vaja veel mõnda algklassilast, mõnda entusiastlikku lapsevanemat, ühte õpetajat, kes valmis lastega ka pärast koolipäeva tegutsema, ja paari tundi aega.

Kõiki neid komponente juhtus leiduma Rakvere reaalgümnaasiumi IIIa klassis: õpetaja Erika Bauer tuli vahvale mõttele osaleda keskkonnainvesteeringute keskuse väljakuulutatud konkursil, kus oli ülesandeks teha ise energiasäästuvalgusti. Konkursi teema üle arutleti klassis ja otsustati koos lastevanematega võistlusest osa võtta.

Ühel sombusel õhtul oli koolimajas käputäis lapsi koos vanematega, pead mõtteid täis.  Eneliis Arpo (IIIa), Rudolf Apinis (IIIa), Casandra Kruusimaa (IIIa), Georg Litvinov (Ia) ja Roman Litvinov (Vb) olid õhinal valmis meisterdama ning nende vanemad valmis abistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles