Raamatukogu viis lasteaedadesse kottide kaupa lugemisvara

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa keskraamatukogu lasteosakonna juhataja Reet Tomband (paremal) viis Triinu lasteaia õppealajuhatajale Kadri Vahulale kotitäie kvaliteetset kirjandust.
Lääne-Virumaa keskraamatukogu lasteosakonna juhataja Reet Tomband (paremal) viis Triinu lasteaia õppealajuhatajale Kadri Vahulale kotitäie kvaliteetset kirjandust. Foto: Meelis Meilbaum

Kui mõnikord tundub, et päris raamatud – need, mida saab katsuda ja kätte võtta – on unustuse hõlma vajunud, siis laste siiras rõõm uute raamatute üle tõestab hoopis vastupidist: lugemishuvi ei ole veel lootusetult kadunud.

Kui Lääne-Virumaa keskraamatukogu lasteosakonna juhataja Reet Tomband eile Rohuaia lasteaia Päikesejänkude rühma uksest hiigelsuure erkrohelise kotiga sisse astus, mõõtsid viieaastased põngerjad teda uudishimuliku pilguga – ei tea, mis seal kotis küll olla võiks?

Kui suur kott õhinaga lahti tehti, kisti selle sisu minutitega laiali. Iga laps leidis raamatuvaliku hulgast midagi, millesse nina puurida, olgu selleks Leelo Tungali “Jõuluvana, kes kartis lapsi”, Eva Hammeri “Tirelid ja tiritammed” või koguni Andrus Kiviräha uhiuus “Oskar ja asjad”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles