Vandaalid ründasid Rakvere kuuseinstallatsiooni

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhutud aken.
Lõhutud aken. Foto: Erakogu

Ööl vastu tänast ründas keegi Rakvere kuuseinstallatsiooni.

Puruks visati üks akendest, millest installatsioon tehtud on. Varahommikul asendati katkine aken uuega.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop rääkis, et üks väike klaas on tõepoolest ära lõhutud. Klaas on ka asendatud ja sinna pannakse värviline kile taas peale.

Miltopi sõnul pole see teema, millega politseid tülitada, küll aga vaadatakse teraselt üle kuuseinstallatsiooni valvesüsteem.

Eelmisel aastal lõhuti kuuseinstallatsiooni valgusteid. Turvakaamera abiga saadi vandaal kätte. Miltopi sõnul on ka nüüd turvakaamera suunatud kuuseinstallatsioonile. "Valvame kuuske hoolega," ütles ta.

Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Krall ütles, et mingeid teateid ega avaldusi kuuse lõhkumisest pole politsei saanud. Tema sõnul käis patrull kuuse juures ja klaasikilde maas ei leitud.

Turvakaamera pilt kuusest jõuab Jõhvi juhtimiskeskusesse ja Rakvere politsei välijuhile. Kui välijuht on majas, saab ta seda turvakaamera pilti vaadata. "Selge on see, et kogu aeg seda pilti ei jälgita," sõnas Alla. Küsimusele abipolitseinike kaasamisest, vastas Alla, et abipolitseinikke turvakaamera pildi jälgimisel ei kasutata. "Abipolitseinik on eelkõige avaliku korra tagamiseks ja ennetustöö tegemiseks," selgitas Alla.

Kuuseinstallatsiooni autor, Rakvere linnakunstnik Teet Suur nentis, et tööle tulles esimese uudisena kuuldud lõhutud aken teda väga ei rõõmustanud. “Aga ei tee sellest probleemi,” sõnas Suur. “Tegime korda, vaatame edasi.”

Kanada telekanali CTV Canada AM hommikuprogramm pühendas Rakvere keskväljakul seisvale värvilisele jõulukaunistusele oma programmist peaaegu minutipikkuse saatelõigu, vahendas ookeanitagune leht Eesti Elu.

Rakvere jõulupuu on portaali Avax News 30. novembril üle maailma pildistatud fotode seas. Pilte saab näha SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles