Veroonika Rego eri: mäda, veri ja mullitav nahk

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor grimmikunstnik Veroonika Rego tunnistab, et on üsna introvertne inimene ja hoiab oma emotsioonid enda sees. Aga kui ta ükskord grimmipintsli kätte võtab, elab ta kõik tunded läbi õudust tekitava meigikunsti välja.
Noor grimmikunstnik Veroonika Rego tunnistab, et on üsna introvertne inimene ja hoiab oma emotsioonid enda sees. Aga kui ta ükskord grimmipintsli kätte võtab, elab ta kõik tunded läbi õudust tekitava meigikunsti välja. Foto: Meelis Meilbaum

Kui Rakvere teatri grimmikunstnikule Veroonika Regole vabad käed anda, võib kindel olla, et sünnib midagi koledat. Heas mõttes. Mida lennukamalt fantaasiatiivad sirutuvad, seda rohkem sulanud, mullitavat nahka ja verest pulstunud juuksesalkudega segatud õudust noore naise käte all sünnib.

Suve lõpust Rakvere teatris grimmikunstnikuna töötav Veroonika Rego näeb välja, nagu võiks välja näha üks rahumeelne, tagasihoidlik 20aastane noor neiu. Tema mõtteid me aga ei näe, ja võibolla parem ongi, sest see, kellele veri, mäda ja sulanud nahk ei istu, võib üsna kergelt iiveldushoo saada.

Ent just sellised plaanid keerlevad Veroonika Rego peas koheva kakaopruuni juuksepahmaka all. Kui noore grimmikunstniku käest küsida, mida ta kõige meelsamini teeks, võib vastuses juba ette kindel olla: koledaid asju. Ja mida õudsemaid, seda parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles