Põlvest põlve: ema ja kaks tütart veavad üheskoos huviklubi

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helena (vasakul), Merit ja Marge Mägi on 13 aastat tagasi loodud Cadencia huviklubist teinud pereettevõtmise. Marge ja Helena juhendavad tantsurühmasid, noorem õde Merit hoolitseb video ja muusika eest.
Helena (vasakul), Merit ja Marge Mägi on 13 aastat tagasi loodud Cadencia huviklubist teinud pereettevõtmise. Marge ja Helena juhendavad tantsurühmasid, noorem õde Merit hoolitseb video ja muusika eest. Foto: Meelis Meilbaum

Kui Marge Mägi Kadrina keskkooli õpetaja Rutt Kuusemäe õhutusel 13 aastat tagasi ergutustüdrukute võistlustele kavasid tegema hakkas, ei teadnud ta veel, et paneb sellega alguse huviklubile Cadencia, kust on tantsupisiku saanud sadu lapsi.

Põline kadrinlane ning läbi ja lõhki loomeinimene Marge Mägi nakatus tantsupisikuga juba kooliajal. “Kõik meie peres tantsisid, mina tantsisin ka 13 aastat rahvatantsu,” rääkis Marge Mägi. Aga rahvatants jäi tollal kunstihinge jaoks liialt üksluiseks. “Siis tuli see show ja isetegemine,” meenutas ta.

Alustati ettevaatlikult. “Alguses tegime kaks rühma – ühes olid mu vanema tütre Helena sõbrannad, teises noorema tütre Meriti klassiõed,” rääkis Marge Mägi. Aga huvilisi tekkis kiiresti ja palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles