Kaemus: Bond, James Bond on tontlikult hea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“007 Spectre”
“007 Spectre” Foto: Internet

Mehhiko surnute päeva pidustustel, mida filmi alguses näidatakse, ei toimu midagi. Mitte midagi. Ometi on neis kaadreis midagi mõjuvat ja võimsat. Muidugi suudab Bond hiljem võrgutada naise, näidata koha kätte kurikaeltele, purustada hooneid, lennutada helikopterit. Peaaegu rahva sekka.

Tõesti, see kõik on mõjus ja haarav, nii et ei saa silmi ekraanilt. Kaader kaadri järel on “007 Spectre”, see James Bondi järjekorras 24. film täpselt timmitud. Filmikeelde ja ideaalseks.

Lugu käivitub sellest, et MI6 salaagent Bond saab minevikust krüpteeritud sõnumi, mis ajendab teda alustama omavolilist missiooni, mis viib ta Méxicosse ja lõpuks Rooma. Seal kohtub Bond Lucia Sciarraga, kurikuulsa roimari imeilusa ja kättesaamatu lesega. Jah, Bond võrgutab mõistagi naise, lausa endavanuse proua. Mu meelest kuulub Bondi naistest vanima, 51aastase Monica Bellucci kehastatava Lucia võrgutamisstseen filmikunsti esikümnesse. Kindla peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles