Üle kallaste ajav Kunda jõe vesi võib ohustada inimesi

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatepildi järgi on torm kandnud jõesuudmesse palju liiva, moodustades sinna liivavalli, mis ei lase jõeveel merre voolata.
Vaatepildi järgi on torm kandnud jõesuudmesse palju liiva, moodustades sinna liivavalli, mis ei lase jõeveel merre voolata. Foto: Marianne Loorents

Tormi tagajärjel on Kunda jõgi hakanud üle kallaste ajama, päästjad vajavad olukorra lahendamiseks koppa.

“Jõe suue ajab kõvasti üle kallaste,” ütles praegu sündmuskohal olev päästeteenistuse operatiivkorrapidaja Andrus Aasmäe. “Jõe suudmes üle jalakäijate silla ei saa,” kirjeldas ta olukorda. Plats, kus tavaliselt linnapäevi peetakse, on vee all.

Pritsimehed peavad läbirääkimisi linnavõimudega, et koppa saada. Kopa abil kaevatakse kraavid, et jõevesi merre suunata.

Kunda linnapea Kaido Veski ütles, et linnavalitsuse spetsialist suhtles keskkonnaametiga ja ametkonna hinnangul koppa ei tohiks kasutada.

Tuul ja merevesi pressib jõele aga jätkuvalt peale. "Jõgi jookseb kogu sellele rannaalale laiali,# sõnas Kunda meer. Ta lisas, et asi ei ole tahtmises, vaid keskkonnaamet otsustas veel oodata.

Veski sõnul on Kunda jõgi erinevatel aegadel ja tormides ennegi üle kallaste ajanud. Hetkel majapidamised ohus ei ole. "Aga see ei ole kaugel," sõnas linnapea. Kui kraavid hakkavad üle ajama, siis linnavõimude andmetel võib ohtu sattuda kümmekond majapidamist.

Juhul, kui ohtu peaksid sattuma, inimesed, nende tervis või vara, saab päästeteenistus sekkuda üheltki teiselt ametkonnalt küsimata.

Kunda rannas käib hulk inimesi kõrgeid laineid ja üle kallaste tungivat Kunda jõe vett uudistamas.

Perekond Aart ütles, et vaatepilt on võimas, samas tunnistas, et mere ääres tormimöllu nad vaatamas varem käinud ei ole, kuid arvasid, et tulevad teine kordki.

Vaatepildi järgi on torm kandnud jõesuudmesse palju liiva, moodustades sinna liivavalli, mis ei lase jõeveel merre voolata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles