Olukord Kunda jõe suudmes pole muutunud

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda jõgi ei leidnud pääsu merre, sest lained olid suure liivavalli ette kuhjanud, ja tõusis seetõttu üle kallaste.
Kunda jõgi ei leidnud pääsu merre, sest lained olid suure liivavalli ette kuhjanud, ja tõusis seetõttu üle kallaste. Foto: Marianne Loorents

Just koos päästeteenistuse operatiivkorrapidajaga Kunda jõe suuet vaatamas käinud Kunda linnapea Kaido Veski ütles, et üle kallaste valguv jõevesi majapidamisi veel ei ohusta.

“Tamm on endiselt ees,” sõnas Veski. Näha oli, et kohalikud kalamehed on üritanud liivatammi kraavi kaevata, kuid see pole tulemusi andnud, sest meretase on veel kõrge. Seepärast pole meeri sõnul mõtet rasketehnikaga hakata tormi tekitatud liivatammi jõe suudmes lõhkuma.

Käidi vaatamas ka Vana Sadama teel olevaid majapidamisi. “Seal on metsaalune märjem kui olema peaks,” sõnas Veski ja lisas, et majapidamisi vesi veel ei ohusta.

Jõesuudmes üle kallaste ajav vesi valgub rohkem vasakule pilliroostiku poole, kus on madalam. Linnapea sõnul tuleb oodata, mis edasi saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles