Väike-Maarja kandi koolid võeti eeskujuks

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja gümnaasium.
Väike-Maarja gümnaasium. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Möödunud nädalal külastasid Väike-Maarja gümnaasiumi ja õppekeskust ning Kiltsi põhikooli väliskülalised Armeeniast, Aserbaidžaanist, Gruusiast ja Valgevenest.

30. novembrist 4. detsembrini Eestis visiidil viibinud SOS Lastekülade ja nende hariduspartnerite esindajad osalevad projektis “Kvaliteetharidus sotsiaalses riskis olevatele lastele”.

Projekti raames külastati Keila, Väike-Maarja ja Kiltsi koole ning osaleti Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Eesti Noorsootöö Keskuse korraldatud konverentsil „Kaasav haridus – kõikide laste huvides!“.

Külalised tutvusid Väike-Maarjas Eestis ainulaadse gümnaasiumi ja õppekeskuse ühitatud juhtimismudeliga ning sealsete võimalustega.

Kiltsi põhikool avaldas muljet omanäolise mõisakoolina. Kohtumisel käsitleti ka Kiltsi kogemust varjupaigataotlejate laste õpetamisel.

Projekti eesmärk oli tutvustada Eesti kaasava hariduse kogemust ja toetada õpiabi süsteemide rakendamist sihtriikides. Eesti spetsialistid on koolitanud hariduslike erivajaduste koordinaatoreid riikides.

Projekti üks sihtgrupp - vanemliku hoole kaotanud või kaotamise riskis olevad lapsed - on üks haavatavamaid sihtgruppe hariduses, sest nende varase lapseea kogemused mõjutavad sageli nii õppimist kui sotsiaalsete suhete loomist.

Tihti napib pedagoogidel teadmisi ja kogemusi probleemide märkamiseks ja lahendamiseks. Sektoritevaheline koostöö ja rahvusvaheline kogemustevahetus on võtmeküsimus hariduse kvaliteedi tõstmisel.

Projekti rahastab Välisministeerium Arengukoostöö programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles