Mungad kiidaksid kinomaja heaks

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endisesse paika saavad sängitatud viie munga säilmed. Palve ütleb Tauno Toompuu.
Endisesse paika saavad sängitatud viie munga säilmed. Palve ütleb Tauno Toompuu. Foto: Marianne Loorents

Enne, kui müüriti Rakvere kinomaja nurgakivisse silinder Virumaa Teataja, teatri mängukava, raha ja muude ajamärkidega, asetati maamulda tagasi viie munga säilmed.

Praegusel teatrimäel kunagi asunud kloostri mungad, kelle säilmed tulid maa seest välja ehituse käigus, sängitati endisesse asupaika. Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu lausus palve ja avaldas arvamust, et frantsiskaanlased olid küll vaesed, kuid erakordselt rõõmsa ja helge ellusuhtumisega ning küllap oleksid nad olemasolevaist usulahkudest esimesed, kes tõstnuks käe selle poolt, et nende kloostri pinnale tuleks kino.

Rakvere teatri juhi Velvo Väli sõnul on kinomaja saaga nii pikk, et kuulamiseks vajataks tulevase kinosaali pehmeid istmeid, ent nüüd peaks ehitis poole aastaga valmima. “Loodetavasti saab see hoone olema kõige suurepärasem näide, kuidas riik ja kohalik omavalitsus on suutnud koostööd teha,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles