Suurim konkurents on lihttööliste kohtadele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal oli registreeritud töötuid 1175 inimest. Kõige enam otsiti tööd kaubanduse ja klienditeeninduse valdkonnas. Foto on illustratiivne.
Lääne-Virumaal oli registreeritud töötuid 1175 inimest. Kõige enam otsiti tööd kaubanduse ja klienditeeninduse valdkonnas. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Novembris oli Eestis üle 28 000 töötu, enamik neist on lihttöölised. Lääne-Virumaal oli registreeritud töötuid 1175 inimest. Kõige enam otsiti tööd kaubanduse ja klienditeeninduse valdkonnas.

Eesti töötukassa andmetel suurenes novembris registreeritud töötute arv. Kuu lõpus oli töötuna arvel 28 266 inimest ehk 4,5 protsenti 16aastastest kuni pensioniealisteni.

Eesti töötukassa avalike suhete juht Erko Vanatalu ütles, et kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid novembri lõpul lihttöölised (19 protsenti), teenindus- ja müügitöötajad (18 protsenti) ning oskustöötajad ja käsitöölised (18 protsenti).

Lääne-Virumaal oli kõige enam töötuid kaubanduse ja klienditeeninduse valdkonnas (148 inimest), sellele järgnes ehituse valdkond (131 inimest) ning tootmise ja muu tööstuse valdkond (88 isikut). Taimekasvatuse, loomakasvatuse ja aianduse valdkonnas otsis tööd 69 inimest, sõiduki- ja tõstukijuhtidest soovis tööle saada 65 inimest. 

Tööpakkumisi lisandus novembri jooksul oktoobriga võrreldes vähem. Kuu jooksul lisandus 2763 uut tööpakkumist, millest 53 protsenti sisestati töötukassa portaali  (www.tootukassa.ee ) kaudu.

Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 5953. Kõige suurem osa vahendatavatest töökohtadest oli teenindus- ja müügitöötajatele (26 protsenti). Järgnesid lihttöölistele (17 protsenti) ning seadme- ja masinaoperaatoritele ja koostajatele (17 protsenti) pakutavad töökohad.

Töökoolitusel osales novembris 3666 ja tööotsingu koolitusel (tööotsingu töötoas) 1326 inimest. Tööpraktikal osales 978, tööharjutusel 824 ning tööklubis 759 inimest. Karjäärinõustamist osutati 1563 korral. Töötavatele ja mitteaktiivsetele inimestele mõeldud karjäärinõustamisel osaleti novembris 1079 korral. Ettevõtluse alustamise toetuse abil sai ettevõtte luua 28 inimest, kelle äriplaanide järgi luuakse 31 uut töökohta.

Palgatoetusega oli novembris töötamas 951 inimest. Lisaks osales veel 3272 inimest erinevates teistes aktiivsetes meetmetes. Novembris sai töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 3440 inimest.

Töötukassa maksis novembris töötuskindlustushüvitist 9489 inimesele ehk 29 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 396 eurot ning hüvitisteks maksti kokku ligi 3,3 miljonit eurot. Ligi 124 euro suurust töötutoetust sai novembris 7864 inimest ehk 24 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Kindlustushüvitist koondamise korral määras töötukassa novembris 973 inimesele. Keskmine novembris määratud hüvitis oli 1558 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 1,5 miljoni euro.

Tööandja maksejõuetuse hüvitise määras töötukassa novembris 37 inimesele. Keskmine määratud hüvitis oli 2876 eurot ning hüvitisteks maksti novembris üle 266 tuhande euro.

Registreeritud töötuse statistika tugineb administratiivandmetele ehk kajastab nende töötute arvu, kes on ennast töötukassas töötuks registreerinud. Üldise töötuse, hõive ja mitteaktiivsuse kohta Eestis teeb statistikat statistikaamet, kes viib selleks läbi kvartaalset tööjõu-uuringut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles