10 aastat tagasi: Rakvere Galerii paneb taas uksed kinni

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et Rakvere Galeriile ei jagunud järgmise aasta linnaeelarves eraldi rida, otsustasid galerii eestvedajad Raivo Riim ja Riho Hütt avada sulgemisnäituse. Teisipäeval avatav Tiiu Tagametsa näitus lõpetab kolmanda katse kunstigalerii jätkuvaks toimimiseks Rakveres. Galerii on sunnitud uksed sulgema seetõttu, et 2006. aasta Rakvere linna eelarves puudub täna raha galerii ja kunstielu toetamiseks Rakveres, selgitasid klaasikunstnik Riho Hütt ja Virumaa Näituste juht Raivo Riim. Galerii on kaheksa tegutsemisaasta jooksul korraldanud ligi 200 näitust ja kunstisündmust.

Galeriid häirib autsaideriseis. “Tõsiselt solvas meid, kui linna kultuurikomisjon otsustas 2006. aasta kultuuriprioriteedid ja sellest puudus galerii,” sõnas Riim. “Oleme väsinud, solvunud ja tigedad. Jälle tuleks käia iga paari kuu tagant palvekirju kirjutamas. Järelikult ei ole linnal galeriid vaja. Galerii ei ole ühekordne projekt, on isegi amoraalne küsida kultuurikomisjonilt 150 000 püsitoetust – selleks on rida eelarves. Spordis on kõik erinevatel ridadel.”

“Ausalt öeldes ma ei saa aru,” ütles galerii sulgemisotsuse kohta Rakvere linnapea Andres Jaadla. Rakvere Galerii on esitanud taotluse järgmise aasta tegevuseks ja linnaeelarves on piisavalt raha, et jaguks ka galeriile, kinnitas linnapea. “Linnas on kord, et raha jagab kultuurikomisjon. Loomulikult ei saa enne midagi otsustada, kui volikogu on eelarve kinnitanud.” Jaadla rõhutas, et galeriil on oluline koht linna kultuurielus ning linn toetab galeriid igati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles