50 aastat tagasi: Lumevallid ummistavad tänavaid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu tuli talv väga vara. Lumepuuduse üle ei ole põhjust kurta. Nurinat on aga selle üle, et lund on liiga palju ja just tänavatel ning kõnniteedel, kus seda ei peaks olema. Mitmetel tänavatel (Lauristini, Kalinini, Gagarini, Näituse jt.) takistavad tohutud lumevallid normaalset liiklust. Lume äravedu on alustatud, kuid selle praeguse tempo juures võib juhtuda, et tänavatel ei saa varsti autodega enam sõita.

Kommunaalmajanduse ettevõtete kombinaadil, Autobaasil nr. 2 ja majavalitsustel tuleb lumeveole rakendada kõik selleks olemasolevad masina ja inimesed. Asutused, ettevõtted ja majaomanikud peavad hoidma puhtad oma hoonetega külgnevad tänavad. Kui neil puuduvad võimalused lumeveoks, tuleb kohe sõlmida kommunaalmajanduse ettevõtete kombinaadiga vastavad lepingud.

Rangelt on keelatud lume kuhjamine sõidu- või kõnniteedele, kus see takistab liiklust. Asutusi, ettevõtteid ja majaomanikke, kes seda teevad, karistab linna täitevkomitee.

Paljud asutused, ettevõtted ja majaomanikud ei hoia korras oma krundiga külgnevaid kõnniteid või nende puudumisel tänavat kuni selle teljeni. Sadanud lumi pühitakse kergelt ära, kõvakstallatu aga jäetakse alles. Nii tekivad künkad ja augud, mis põhjustavad kukkumist. Ka liivatamisele lüüakse käega. Suurem osa kõnniteedest on liivatamata või seda tehakse harva. Eramajade omanikud ei ole varunud liiva. Sügisel ostis seda vaid üks inimene (!).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles