Hea tuju rong ja värvide muusika

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuendile püütud värvikas viiv Tallinna vanalinnas.
Lõuendile püütud värvikas viiv Tallinna vanalinnas. Foto: Marianne Loorents

Odessalane Andrei Kovalenko lööb detsembripimeduses kõlama värvide muusika. Rakvere Galerii helendavate akende taga mässavad värvid ja kujundid, säravad tänavad ja inimesed.

Ukraina kunstnikul Andrei Kovalenkol on näitusel “Värvide muusika” varuks üllatusi. Näiteks selline, et vohava värvirõõmu ja vaba lennuka käega on ta püüdnud maalile Tallinna.

Kunstniku esindaja Eestis Alisa Jakobi rääkis, kevadel õnnestus Ukraina saatkonna vahendusel tuua Andrei Kovalenko näitus riigikogu galeriisse ning kunstnikul oli võimalus viibida ja maalida Eestis. Tallinnas valminud maalidest on Rakveres välja pandud “Hea tuju rong”, millel vanalinnas vurav rong Toomas paistab eriliselt lustakas. Varakevades, mis kohaliku rahva silmis hallikaspruuni karva, on odessalane näinud kirkust ja rõõmu. Samuti on Eestis lõuendile saanud Pärnu näitusele “Mees ja naine” loodud “Suudlus” ja “Kunagi ammu”. “Tallinnas valminud maalide koloriit on teistsugune, neil on soojemad toonid,” märkis Jakobi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles