Rakvere teater saab tahvlipõhise tõlketehnika

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teater.
Rakvere teater. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere teater on üks 13 teatrist ja muuseumist, kes saavad toetust muukeelse info esitamisvõimekuse suurendamiseks. 2016. aastal hakkab teater juurutama tehnikat, mis võimaldab muukeelsel publikul lugeda etenduste tõlget läbi tahvelarvutite.

Teatrijuht Velvo Väli ütles, et Rakvere Teater osales tehniliste vahendite soetamise voorus oma ettepanekutega ja tal on hea meel, et teatri senist tehtud tööd ja ettepanekuid hinnati positiivselt.

“Olles Ida-Virumaale lähim professionaalne teater, näeme eelkõige siin võimalust lõimumisele kaasa aidata. Otseselt tehnikat ei saa keegi, küll aga saame rahalist toetust tehnika soetamiseks mida oma taotluses ette nägime. Loomulikult ei toetata soetusi täies ulatuses ka Rakvere teater ise peab projekti omaosaluse panema,” selgitas Velvo Väli. “Kõik alates hangetest, tõlkimistest kuni lõpptulemuseni võtab aega,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles