Aasta teo hääletus läheb lahti … nüüd!

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta ühisteo nominent: Rakvere jalgpalliklubi Tarvas jõudmine Premium liigasse
Aasta ühisteo nominent: Rakvere jalgpalliklubi Tarvas jõudmine Premium liigasse Foto: Ain Liiva

Lääne-Viru aasta teo 2015 korralduskomisjon valis laekunud ettepanekutest rahvahääletuseks välja kuus ühistegu ja viis isikutegu. Hääletada saab kuni 8. jaanuarini interneti teel Virumaa Teataja (www.virumaateataja.ee) ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (http://www.virumaa.info/aastategu) kodulehel ja kirja teel, kui saata lehest väljalõigatud kupong ajalehetoimetusse aadressil Virumaa Teataja, Pikk 8, 44037, Rakvere. Samuti saab hääletada kõikides maakonna raamatukogudes. Igal kupongil tuleb ära märkida üks tegu kummaski kategoorias. Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ja ajaleht Virumaa Teataja korraldavad aasta teo valimist järjestikku juba kolmeteistkümnendat aastat. Valimised muudab ainulaadseks tõik, et teo valib rahvas, mitte kitsam komisjon. See, milline võiks olla lõp­peva aasta tegu, otsustatakse ­jaanuari alguses, auhindade ­üleandmine leiab aset jaanuari teises pooles pidulikul vastu­võtul.

Aasta ühisteo nominendid

  • Rakvere jalgpalliklubi Tarvas jõudmine Premium liigasse
    Rakvere JK Tarvas saavutas lõppenud hooajal esiliigas enneolematu edu ning murdis end Eesti jalgpallimeistrivõistlustel kõige kõrgemasse liigasse. Nüüd on Rakveret Eesti kõrgeimal tasemel esindamas peale korv- ja võrkpallurite ka jalgpallurid, kes koguvad fännidegi seas üha suuremat populaarsust. Rakverlaste jõudmine Premium liigasse toob siiakanti ka Eesti tippklubid. Viimati mängisid rakverlased kõrgliigas üle poole sajandi tagasi. Kahtlemata innustab selline saavutus ka paljusid noori veel enam ja tõsisemalt maailma populaarseima spordialaga tegelema.
  • Targa Maja valmimine
    Rakvere kesklinna kerkis kaunis ja innovaatiline hoone, mis sobitub hästi pangamajaga. Tark Maja on tõeline arhitektuuriline meistriteos ja täis nutikaid lahendusi. Hoone sisu täidavad suuresti linnavalitsuse töötajate kabinetid, kuid ka kompetentsikeskus.
  • Neeruti mõisa torni renoveerimine
    Neeruti mõis kui maakonna üks unustatud pärle ärkab tänu Ander ja Hanna Ildile uuele elule. Renoveerimistööde käigus uuendati tänavu selle viltuvajunud unikaalset tornikiivrit, mille saatuse pärast on kohalikud inimesed aastakümneid muret tundnud. 100 aastat tagasi pommitabamuse saanud torni esiküljele paigaldatud puidust ajutine kate riivas iga mõisahuvilise silma ning jättis kogu majast mahajäetud mulje. 2015. aasta jooksul on Neeruti mõis läbinud uuenduskuuri – kõik neli korrust on saanud uued vahelaed, torni esikülg on punasest tellisest uuesti üles laotud ning kogu tornitipp taas üles ehitatud. Torni kõiki korruseid ehivad ka täielikult restaureeritud aknad. Tööd jätkuvad. Kõik renoveerimistööd Neeruti mõisa peahoones on põhinenud erakapitalil.
  • “Täismängu” lavaletulek Läsna külateatris
    Läsna külateatri etendust “Täismäng” käis aasta jooksul vaatamas tuhatkond inimest, mis teeb sellest aegade edukaima Läsna lavastuse. Külameeste striptiisiga lõppevat pöörast “Täismängu” on mängitud Eesti eri paikades alates kodukandist kuni Tõstamaani välja, kõikjal on etendust saatnud publikumenu. Näiteseltskond ise peab edu aluseks Ülle Lichtfeldti, kelle abi lavastamisel oli suur. Näidendi kujundas Piret Mildeberg.
  • Võsu sadama rajamine
    Tänavu viidi lõpule Võsu sadama ehituse esimene etapp. Nüüd on seal võimalik randuda kümnetel paatidel ja jahtidel – kokku on seal 40 paadikohta ning sadam leidis kohe aktiivset kasutust. Võsu sadam rajati eeskätt kohalike kaluripaatide hoidmiseks, kuid ka lõbusõidualused leiavad seal koha. Võsu sadam on rajatud ajaloolisele kohale. Uue sadama rekonstrueerimise näol on eelkõige tegemist vana muuli renoveerimisega.
  • Suvelavastuse “Maili. Virumaa Rahvaülikooli lugu” etendamine Kunda mõisas
    Suveteater Kunda mõisas oli kohalike initsiatiivil ette võetud ja väga professionaalsel tasemel ellu viidud projekt, kuhu kaasati palju harrastusnäitlejaid, -tantsijaid ja -lauljaid. Näitemäng oli emotsionaalselt ja visuaalselt väga hästi paigas. Lavastus väärtustas kuulsa ajalooga, aga praeguseks täiesti hääbunud paika Kunda lähistel. Lisaks pakuti pärast lavastust meeleolukat ajalooretke ümbruskonnas.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles