Teraapia on koerale raske töö

, loomaarst
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaarsti sõnul annab loomade kasutamine koolitöös väga hea võimaluse lastele loomade vajaduste ja kehakeele tutvustamiseks.
Loomaarsti sõnul annab loomade kasutamine koolitöös väga hea võimaluse lastele loomade vajaduste ja kehakeele tutvustamiseks. Foto: Internet

Loomaarstina olen pragmaatilise ellusuhtumisega inimene. Ma ei arva suurt midagi loomade nunnutamisest. Pigem vaatan kerge ettevaatusega, et kallistamisega liiale ei mindaks ning looma märguandeid selle tegevuse lõpetamiseks maha ei magataks. Mitte ei tahaks, et loom peaks privaatsuse soovist näksamisega teada andma.

Kindel on, et loomadel on oma vajadused ning ­õigus nende rahuldamiseks, kuid inimese lä­hedus ja puudutused ei pruugi olla nende esmane vajadus.

Pigem väldib vahel suur osa loomi, sealhulgas ka koduseid lemmikuid, lähedast kontakti inimestega või talub seda, tundes samal ajal ebamugavust. See kehtib ka pereliikmete kohta. Probleem on lihtsalt selles, et kuigi osa rahulolu või ärrituse märke on näiteks koertel inimestega sarnased, ei pruugi omanikud muid vihjeid tähele panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles