Hea tegemise ja olemise eest raha ei küsita

Mare Rossmann
, rakverelane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Talv pole aastaaeg, talv on okupatsioon. Kuid ka need inimesed, kellele talv ei ole kõige meeldivam osa aastast, tunnistavad, et advendiaeg ja jõuluootus on neile olulised. Ilm läheb külmemaks, aga inimesed soojemaks. Jõulud on aeg, kus sa ei taha ainult hea välja paista, vaid ka olla. Orwell on öelnud, et üldiselt tahavad inimesed olla head, aga mitte liiga head ja mitte kogu aeg. Kõik, mida elus teeme, juhtub iseenda pärast. Jutustan teile mõned lood, otsustage ise.

Aastaid tagasi olin külas ühes taani peres, kus öökapil oli väikese mustanahalise poisi pilt. Pereema selgitas, et annetab iga kuu oma palgast väikese summa selle poisi hariduse jaoks. Ta teeb seda sellepärast, et see annab talle rahuliku une ja hea enesetunde ning võimaluse tunda end hea inimesena.

Mul oli kunagi kolleeg, kes kurtis õpetajate toas, et tema kõrvalklassis on õpetaja, kes hilineb tundi ja ei saa klassis korda majja. Juttu veeretas ta alati siis, kui läheduses oli direktor või õppealajuhataja. Kolleegide küsimuse peale, miks ta sellest õpetaja endaga ei räägi, vastas ta: “Ma olen lihtsalt nii hea inimene, et ei taha teist inimest kurvastada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles