Maakonnas vuravad piduriteta veoautod

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie teedel vuravatest raskeveokitest kolmandikul on olulised tehnilised vead, mis võivad olla avarii põhjuseks.
Meie teedel vuravatest raskeveokitest kolmandikul on olulised tehnilised vead, mis võivad olla avarii põhjuseks. Foto: Marianne Loorents

Veokijuhid hoiatavad teel kontrolle nähes raadio teel kolleege, kuid see on kontrollijatele teada ja maanteeameti korraldatud reididel tabati ridamisi veokeid, mis ei tohiks üldse liikuda.

Maanteeameti ühistranspordi osakonna juhtivekspert Mika Männik rääkis, et Lääne-Virumaal huvitab neid Kunda ja Tamsalu piirkond. Maanteeameti töötajad on teadlikud, et raskeveokite juhid hoiatavad üksteist eelseisvast kontrollist raadio teel. See aga neid ei päästa. “Kuuleme kogu aeg, mida autojuhid omavahel räägivad,” kinnitas Männik ja lisas, et seks puhuks on kontrollijail oma taktika.

Markantsematest juhtumitest meenutas Männik, kuidas Tamsalu lähistel tabati veoauto, mille neljast pidurikettast oli ainult üks terve. “Kolm piduriketast olid kohe-kohe kildudeks lendamas,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles