Kunst lennutab vaataja soojale maale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunst lennutab vaataja soojale maale.
Kunst lennutab vaataja soojale maale. Foto: Rakvere Teater

Rakvere Teatrikohvikus avatakse 22. detsembril kell 17.17 Kalli Kalde näitus “Lend soojale maale”, mis koosneb kolmest eriilmelisest maalide seeriast. Rakvere teatri väikeses majas on eksponeeritud maalide seeria “Veepeegeldused”. Suure maja fuajees on Kalde sõnul väljas tema unistuste pildid lopsakast lõunamaast ja paradiislikest vihmametsadest. Teatrikohvikus eksponeeritud akvarellid on valminud illustratsioonidena 2009. aastal ilmunud Jaan Kaplinski raamatule “Lahkujad”.

Kuigi Kalli töötab Tartu kunstikoolis joonistus- ja vabagraafika õpetajana, on ta viimased kakskümmend aastat elanud Põlvamaal vanas talumajas metsade vahel, väikese järve kaldal.

Kunstniku sõnul leiab ta maalimiseks rohkem aega talvel, kui pimedus ja külm õuest tuppa ajavad. “Olles käsist-jalust seotud rutiiniga põhjamaa talvises pimeduses, igatsevad paljud meist sõita kuhugi ära, soojale maale. Hinges kipitab igatsus päikese järele, soov rannal lesida või kogeda metsikut seiklust, mis ergastaks mõtteid ja tundeid. Mida külmem on ilm väljas, seda soojemaks ja eredamaks muutuvad värvid lõuendil. Kusagil on alati suvi, kuum ja päikseline, ka siis, kui siin on pime ja külm,” jutustab Kalli Kalde “Lennust soojale maale”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles