Topelthõbedased jõuluhääled

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere noored sulatasid kuulajate südameid raekojaplatsil.
Rakvere noored sulatasid kuulajate südameid raekojaplatsil. Foto: Erakogu

Kui laulja meel on rõõmus ja hing hõiskab, hakkab hääl kõlama lausa hõbedaselt. Seda kogesid Prahas Rakvere reaalgümnaasiumi lastekoori ja segakoori liikmed.

Rakvere reaal­gümnaasiumi lastekoor ja segakoor ning nende dirigent Elo Üleoja naasid Praha rahvusvaheliselt advendi- ja jõulumuusika festivalilt, kus võisteldakse Peter Ebeni auhinnale, tundega, et võiksid hõbediplomite ja soojade sõnade tiivul lausa lendu tõusta.

Kahepäevasel festivalil võistles 14 koori Eestist, Lätist, Poolast ja Tšehhist. Elo Üleoja sõnul oli koore vähem kui varasematel aastatel. Põhjus on tema sõnul lihtne: advendiajal peetakse Prahas arvukalt nii kooride konkursse-festivale kui ka selliseid, kus toimuvad kontserdid ja ühislaulmised. “Konkursita festivalid on kallimad ja rohkem turismile orienteeritud,” märkis dirigent, kes osales sellel festivalil juba kolmandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles