Valesti parkimine Rakvere südalinnas ajab autojuhtidel närvid krussi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vale parkimise korral on võimalik trahvi teha. Foto on illustreeriv.
Vale parkimise korral on võimalik trahvi teha. Foto on illustreeriv. Foto: Meelis Meilbaum

Targa Maja valmimine ning linnavalitsuse kolimine hoonesse on muutnud keerulisemaks parkimisvõimaluste leidmise Rakvere südalinnas.

Autojuhid pargivad oma masinaid ka sinna, kuhu ei tohiks, näiteks pangamaja ette, kus on lubatud parkida vaid 15 meetri pikkusel ribal – seal võiks seista kolm autot –, ning Keskväljaku äärde bussipeatusesse.

Linnakodanik Janek Laanemäe oli mures, sest tal oli vaja kiiresti üks pakk Tarka Majja toimetada, kuid autole koha leidmine osutus päris keeruliseks.

“Tegin kaks tiiru ümber kvartali, siis parkisin Art Café ette,” kirjeldas mees, kes leidis, et ei ole õige koormata teiste asutuste esiseid parkimiskohti.

Laanemäe avaldas arvamust, et Tarka Maja ehitama asudes oleks tulnud mõelda ka parkimisele maja juures.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop ütles, et on põhimõtteliselt inimese murega päri. “Probleem on tõepoolest olemas,” lausus ta.

Miltop rääkis, et linnavalitsus tegeleb asjaga, kuid kiiret lahendust pakkuda paraku pole. Tema hinnangul võiks esimeseks sammuks olla Parkali tänaval paari-kolme parkimiskoha jätmine lühiajaliseks parkimiseks ehk näiteks veerand tunniks.

“Aga päris nii, et kohti üldse ei ole, ei saa ka öelda,” sõnas abilinnapea. Ta tõi näiteks Targa Maja kõrval oleva F. G. Adoffi tänava ääres asuva viiekorruselise maja esise. “See on linna rahaga rajatud avalik parkla ning sinna võib rahuliku südamega oma auto jätta,” ütles Miltop.

Abilinnapea soovitas Targa Maja külalistel kasutada parkimiseks ka Tsentrumi või Aqva esiseid parklaid, mis samuti linna omad.

“Üldilme on kole, kui autod liipas-lääpas ümber maja pargivad,” kirjeldas Janek Laanemäe praegu Targa Maja ümber toimuvat.

“Otsime lahendust ka Parkali tänava liikluskorralduse uuest lahendusest, mis liikluskomisjonis arutusel,” rääkis Rainer Miltop.

Kuigi Targast Majast möödudes võib päevasel ajal pea igal hetkel peaasjalikult Laial tänaval märgata valesti pargitud autosid, pole politsei asjasse sekkunud.

“Politseile pole seni teatatud valesti pargitud sõidukitest Rakveres Targa Maja juures. Samas meenutame aga, et kõik sõidukijuhid peavad parkima oma sõidukid vastavalt parkimiskorraldusele,” teatati Rakvere politseijaoskonnast pressiesindaja Olja Kivistiku vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles