Igor Habal: kui tahad midagi saavutada, tuleb tööd teha

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Habal.
Igor Habal. Foto: Peeter Langovits

Üks Eesti parimaid mälumängureid Igor Habal hakkas lugema neljaselt. Viieselt oli ta lemmikuks väikeseformaadiline venekeelne atlas, kust uuris hoolega toponüüme ja kuhu tegi oma käega kriipse lisaks. Praegu aitab tal mälu treenida aga Anki nime kandev programm.

Lapsepõlves meeldis Igorile väga lugeda. Ta märgib, et “huvi mitteilukirjanduslike teoste vastu süvenes esimestes klassides”. Nii võib öelda siis, kui lugemine on selge mitu aastat enne kooliminekut ja kui esimese klassi päevilt on meeles seik minekust raamatukokku, kus teda paelusid kõige enam paksud mustad ENEd.

Praegu on kinnisvarabüroos analüütikuna töötava noore mehe lugemisvaras samuti teaduskirjandus, aga leidub ka ilukirjandust. “Seda ei ole ma oma menüüst täielikult välja võtnud. See aitab sõnavara täiendada. Näiteks lugesin hiljuti teist korda läbi raamatu “Sada aastat üksildust”, kus on juttu ka eksootilistest troopilistest viljadest. Kuna ma ei teadnud, millega tegemist, sai asja uurida,” viitab Igor Habal asjaolule, et huvitavaid ja kasulikke teadmisi võib leida kõikjalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles