Ajugümnastika on tõhus trenn

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Jonuks (laua otsas) juhendab koordinatsiooniharjutusi, mis teevad ka mälule head. Need, kes juba aastaid tema mälutreeningutes käinud, tunnistavad, et on muutunud igapäevaelus palju tähelepanelikumaks – ja mäletada on võimalik ainult seda, mida oled tähele pannud.
Anu Jonuks (laua otsas) juhendab koordinatsiooniharjutusi, mis teevad ka mälule head. Need, kes juba aastaid tema mälutreeningutes käinud, tunnistavad, et on muutunud igapäevaelus palju tähelepanelikumaks – ja mäletada on võimalik ainult seda, mida oled tähele pannud. Foto: Meelis Meilbaum

“Mis värvi on selles ruumis ahi?” küsib eakate mälutreener Anu Jonuks oma õpilastelt, kes ei tohi enam pilku selja taha ahju suunas heita. “Pruun?” “Roheline?” Jah, õige värv tuleb paljudele üllatusena. “Saan meeles pidada ainult seda, mida olen tähele pannud,” kommenteerib Anu Jonuks. Olgu selleks või ahi, mida kümneid kordi nähtud.

Väga paljud Tapa mälutreeningurühmas käijatest on Anu Jonuksi “trenni” teinud algusest peale ehk üheksa aastat. “See on väga lõbus ja annab positiivseid elamusi,” lausub Elvira Belials. “Ja on põhjust kodust välja tulla.” Lisaks õpitakse mitmesuguseid tehnikaid, kuidas midagi meelde jätta ning asju omavahel seostada.

“Mälutreeningu tehnikad eakatele on samad mis noortele, aga tund on mängulisem ja teistmoodi üles ehitatud. Eakal on vaja suhelda, asjad läbi mõelda. Koordinatsiooniharjutused, muusikaline liikumine – need annavad hea enesetunde ja tekitavad seoseid neuronite vahel,” räägib Anu Jonuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles